Satt hjemme godt tilbakelent i sofaen, med PC'en på fanget som jeg gjerne gjør om kvelden. Plutselig kjente jeg det jeg har kjent så mange ganger før, men jeg fikk ikke anfall. Jeg ble bare veldig usikker. Så for sikkerhets skyld satte jeg fra meg PC'en på stuebordet. Ingenting skjedde. Jeg tenkte bare at det er godt å være litt føre var. Min far sa en gang at det er bedre å legge seg ned og la folk tro du er rar, enn å falle som en tømmerstokk i marmorgulvet eller asfalten. Etter et halvt minutt til fikk jeg symptomene igjen, men denne gangen trodde jeg virkelig at anfallet skulle komme men denne gangen og gikk det over, så da fant jeg ut at jeg burde flytte kakaokoppen som stod litt for nærme kanten i tilfelle et anfall. Og når den var trygt plassert lagt inne på bordet, kjente jeg anfall virkelig komme. Jeg hadde virkelig ikke lyst å bite meg selv (i tunga eller leppa) så jeg beit tenna sammen så jeg  ikke skulle så noe mellom de.

Jeg prøvde så godt jeg kunne å nekte anfallet å "ta over". På en måte kan en si at det virket, men jeg vet med meg selv at jeg har prøvd det tidligere uten spesielt hell. Men denne gange mistet jeg ikke bevisstheten, og bare det føltes godt, hvis det er noe med epilepsi som kan sies å føles godt. Siri, kona, satt ved siden av meg og tok seg av meg, mens jeg var ute av kontroll. Etter ca et minutt, tror jeg, Kjente jeg at anfallet slapp taket, og jeg prøvde å si det til Siri, men fikk ikke ut et eneste ord. Det tok fremdeles en liten stund før jeg klarte å stotre noen enkle ord. Så etter en liten stund, når alt hadde roet seg ned, fikk jeg takket henne for at hun vare der for meg og hjalp meg gjennom anfallet.

Det føles rart å ikke ha kontroll over kroppen på denne måten. Når jeg mister bevisstheten vet jeg jo ikke hva som skjer med meg eller hva som skjer rundt meg. Så derfor er det så rart å kjenne på hva som skjer under anfallet.

I kveld tok jeg medisinen før jeg la Mikael i seng, ca 1 time før anfallet. Men det var nok mangel på søvn som utløste anfallet denne gangen også. Jeg våknet flere ganger i natt også. Etter å ha tatt sovetabletter i kveld og. Jeg føler at hver gang jeg tar sovetabletter, Melatonin, våkner jeg i 3-tiden. Så det skal jeg slutte med, kanskje få noen andre?

Skal til legen i morgen, heldigvis, og snakke om medisinering, og det å få en egen fast nevrolog på sykehuset. Får se hva som skjer i morgen...